Fietsen door Haarlem met een groen hart

Iedereen Verlicht

0

Narsingh Balwantsingh gaat met zijn welbekende tuk tuk het land in, op zoek naar spiritualiteit en duurzaamheid. In Iedereen Verlicht ontmoet hij mensen die zoeken naar persoonlijke verlichting en meer levensgeluk. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen?

In de tweede aflevering, zondag 21 maart 16.25 uur op NPO 2:
Robbert Zoon wil bewuster in het leven staan. Hij voelt dat de coronapandemie ons zodanig ontmenselijkt dat we weer actief de verbinding moeten opzoeken. Daarom fietst hij elke dag met een groen hart door Haarlem.

Stijn Donders is aikido sensei en muziekleraar. De grondlegger van aikido, Morihei Ueshiba, streefde verlichting na door het beoefenen van deze krijgskunst met filosofische inslag. Stijn beleefde door aikido zijn eigen moment van verlichting.

Narsingh heeft in Iedereen Verlicht al bijna alle soorten yoga uitgeprobeerd, behalve kundalini yoga. Deze vorm groeit in populariteit, maar is niet onomstreden. Het zou tot angst, waanbeelden en zelfs psychoses kunnen leiden. Narsingh zoekt uit wat kundalini yoga is en hoe gevaarlijk het beoefenen ervan nu precies is.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelBuurtbussen gaan weer de weg op
Volgend artikelLocatiekeuze voor Domus Plus en Skaeve Huse
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.