Geweld tegen twee Haarlemse handhavers

0

Op maandagmiddag 19 april zijn twee handhavers van de gemeente mishandeld toen zij op het Marsmansplein twee scooterrijders, die door het voetgangersgebied reden, staande hielden.

Hierbij heeft een scooterrijder één handhaver meerdere malen in het gezicht geslagen en de andere handhaver geschopt. Deze persoon is aangehouden en beide handhavers hebben inmiddels aangifte gedaan.

Beide handhavers hadden de bodycam geactiveerd en het incident gefilmd. De politie doet onderzoek. De beelden van de bodycams zijn hiervoor aan de politie overgedragen. De handhavers zijn enorm geschrokken, maar maken het naar omstandigheden goed.

Burgemeester Wienen: “Ik ben verontwaardigd over wat er is gebeurd. Dit is onacceptabel. Geweld tegen handhavers, politie en hulpdiensten wordt niet getolereerd. Een dergelijk incident heeft een grote impact. Het is goed dat door de bodycams alles heel goed in beeld is. De bodycams hebben een preventief effect, maar als het fout gaat, zoals hier, helpen ze ook voor de bewijsvoering.

 


 

 

- Advertentie -
Vorig artikelRaadsvergaderingen donderdag 22 april 2021
Volgend artikelPreventieakkoord voor Schalkwijk
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.