De Vishal wil de fluïde grenzen tussen binnen en buiten opzoeken. Tijdens de tentoonstelling In a Pig’s Whisper krijgt iedereen die binnenloopt een kijkje in de keuken van de kunstenaar.

Vijftien dagen lang maken twee – steeds wisselende – kunstenaars elk een vers werk in de Vishal. Na voltooiing wordt het werk gelijk bedekt. De kunstenaars die aan zet zijn, krijgen alleen van het werk van hun directe voorganger een sneak peek te zien. De rest blijft verborgen.

Op 4 augustus bijten de eerste twee kunstenaars het spits af. Ze beginnen bij de entree, op de twee tegenover elkaar liggende wanden. Als bezoeker kun je dagelijks twee nieuwe werken tot stand zien komen.

Op zaterdag 20 augustus, nadat de 30e kunstenaar de twee zijwanden in het midden heeft verbonden, wordt het geheel om 17.00 uur onder tromgero¬ffel onthuld. Dan wordt duidelijk wat het doorfluisterspel teweeg heeft gebracht en welke twists die hebben opgeleverd. De curatoren hebben in Utrecht al vaker geëxperimenteerd met dit format.

Oskar Larik, van Galerie Larik en NAR Café der Kunsten, zal spreekstalmeester zijn bij de opening, onthulling en verkoop van de werken.

Deelnemende kunstenaars, van binnen en buiten de Vishal zijn: Andrea Freckmann, Anja Kok, Anuli Croon, Arthur Kempenaar, Beth Namenwirth, Casper Warmoeskerken, Chantal Breukers, Dick Tuinder, Donglai Meng, Eva Krause, Gé-Karel van der Sterren, Hamid el Kanbouhi, Harm Hajonides, Henk Visch, Heske de Vries, Inge Aanstoot, Jans Muskee, Keetje Mans, Kiana Girigorie, Lisa Couwenbergh, Mai van Oers, Nathalie Mannaerts, Noor van der Brugge, Paul de Reus, Roosmarijn Schoonewell, Rosemin Hendriks, Sander van Noort, Simone Albers, Stefan Kasper en Ytje Veenstra – van grote namen van gerenommeerde kunstenaars tot nieuw talent – maar allemaal met lef om binnen een dag, publiekelijk, een werk tot stand te brengen.

Info
4 augustus – 4 september 2022
NB onthulling / opening op zaterdag 20 augustus om 17.00 uur met live muziek
Curatoren: Beth Namenwirth, Chantal Breukers en Noor van der Brugge

In de Kleine Zaal is in dezelfde periode het werk “Human Destruction” van Esther Schnerr te zien.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie