Bestuurslid Pieternel Hummelen verlaat in juni het Spaarne Gasthuis. “Een lastige beslissing, want dit is echt een mooi ziekenhuis in mijn regio. Zowel persoonlijk, als voor de organisatie is dit het juiste moment.

Nu het Spaarne Gasthuis in de persoon van Leon Aarts weer een nieuwe bestuursvoorzitter aan boord heeft, zal Hummelen als chief financial officer tot aan de zomer werken aan een zorgvuldige overdracht van haar taken. Daarmee is de bestuurlijke continuïteit gewaarborgd. Naast Aarts, maakt ook Jan Harm Zwaveling (interim) deel uit van de zittende raad van bestuur.

Hummelen heeft de afgelopen jaren met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt. “Er werken prachtige mensen in dit huis die fantastisch werk doen. Ik ben trots dat ik deel heb mogen uitmaken van het team. Het was ook een intensieve en dynamische periode. Na mijn overdracht ontstaat er voor mij ruimte om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Continuïteit bestuur
Leon Aarts: “Ik vind het jammer dat Pieternel het Spaarne Gasthuis verlaat. Ik heb haar leren kennen als een deskundig en integer bestuurder. De komende maanden besteden we met elkaar aandacht aan een zorgvuldige overdracht. Na haar vertrek gaan Jan Harm Zwaveling en ik door op de ingezette koers. Door bevolkingsgroei en vergrijzing in de regio stijgt de zorgvraag. Terwijl tegelijkertijd de arbeidsmarkt krapper wordt. Willen wij de zorg toegankelijk houden dan zal ook de wijze waarop we zorg aanbieden moeten veranderen. Dit doen we uiteraard met zorgpartners in de regio en het sociale domein. Samen met hen stellen we goede en passende zorg voor het totale verzorgingsgebied veilig voor de toekomst.

Betrokkenheid en inzet
Met Pieternel moeten we helaas een gewaardeerde en kundige bestuurder laten gaan,” zo laat Bernt Schneiders als voorzitter van de raad van toezicht weten. “We zijn dankbaar voor haar doorzettingsvermogen, frisse blik en inzet voor de toekomst van het huis. Met de zittende raad van bestuur gaan we nu op zoek naar een opvolger van Pieternel.”

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -