Drie mannen aangehouden voor oplichting

0

De politie hield vrijdagmiddag in Haarlem drie mannen van 30, 40 en 24 jaar uit respectievelijk Druten, Haarlem en Santpoort-Noord aan op verdenking van oplichting.

De mannen hadden een dag eerder in Badhoevedorp in een tuin van een vrouw gewerkt en hier later een aanzienlijk bedrag voor gevraagd dat niet in verhouding stond tot de verrichte werkzaamheden. Eerder was een ander bedrag afgesproken. De mannen waren zelf gaan pinnen met de pinpas van de bewoonster en logen over het bedrag. De politie kon dankzij informatie van een getuige de mannen opsporen.

Op de Spaarndamseweg in Haarlem kon de politie een voertuig met de mannen staande gehouden. Het drietal is op het politiebureau in verzekering gesteld. Een van de verdachten had nog meerdere boetes openstaan.