Stadsschouwburg Velsen maakt plannen seizoen 2016-2017 bekend

0

Hans Klok, André van Duin, Simone Kleinsma en vele grote shows te zien in Velsen

De Stadsschouwburg Velsen heeft de plannen voor het nieuwe theaterseizoen klaar. De Velsense schouwburg maakt in seizoen 2016-2017 mooie sier met een omvangrijk aanbod in de Stadsschouwburg Velsen en het Witte Theater. Het theater verwacht daarmee opnieuw een groot en breed publiek te kunnen bedienen.

Op zaterdag 23 april valt de glossy theatergids op de deurmat en vanaf 21 april kan online (www.stadsschouwburgvelsen.nl) al een kijkje genomen worden in het nieuwe theaterseizoen van de Stadsschouwburg Velsen. Theaterliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 29 april 10.00 uur kaarten bestellen voor toppers als Wim Helsen, Daniël Arends, Paul de Leeuw, Ruth Jacott en Hans Klok.

Natuurlijk in Velsen
Met de openingsvoorstelling maakt de schouwburg haar jaarthema ‘Natuurlijk in Velsen’ letterlijk en figuurlijk waar. Al wiegend, schommelend en turend over de onmetelijke Noorzee kan genoten worden van ‘Oh die Zee’ over de klassieke Griekse Held Odysseus die aanspoelt op het strand van IJmuiden. Ook in de overige programmering is aandacht voor de natuur om ons heen. Naast ontspanning biedt het Velsense theater dit jaar ook mogelijkheid tot verdieping met een aantal interessante theatercolleges. Zo komt stand-up wetenschapper Jan van den Berg de zaal plat spelen met zijn zandsolo ‘Oase’.

Rode loper
Ook dit jaar is het de Stadsschouwburg Velsen gelukt om een aantal feestelijke premières en dernières naar de IJmond te halen. Zo wilde Simone Kleinsma de tournee van haar majestueus mooie voorstelling ‘Simone!’ afsluiten in de intimiteit van blauwe theaterzaal en kozen de mannen van Purper voor de schouwburg voor de landelijke première van hun stijlvolle comeback programma.

Bijzonder wordt de première die Alfred van den Heuvel komt spelen. In ‘Body Language’ onderzoekt hij de wondere wereld van onze lichaamstaal.

Op veler verzoek terug
Op verzoek van de bezoekers heeft de Stadsschouwburg Velsen een aantal voorstellingen uit het huidige seizoen wederom in haar programma opgenomen. Een mooie kans om voorstellingen die uitverkocht waren (opnieuw) te zien. Zo komen onder andere Harrie Jekkers & Jeroen van Merwijk, Lenette van Dongen, Mini & Maxi en Yentl & De Boer hun bejubelde programma’s nog een keer spelen.

Gratis gids
Dit is natuurlijk maar een tipje van de sluier. Het volledige aanbod is te vinden in onze nieuwe theatergids. Die is vanaf dinsdag 26 april gratis af te halen bij de Stadsschouwburg Velsen.