Haarlemse scholen op podium voor Jeugdliteratuurprijs

0

Toekomstdromen thema 20ste editie van De Leeshit

Op woensdag 28 maart organiseert De Stichting Jeugdliteratuurprijs Haarlem de 20ste editie van De Leeshit. Het thema is Toekomstdromen. De presentatieavond vindt plaats in de aula van het Coornhert Lyceum, Lyceumlaan 1 te Haarlem. De voorstelling begint om 19:15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,-. Bestellen van kaarten kan via de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Voor deze Leeshit staat een boekenlijst met het thema Toekomstdromen centraal. Op het podium staan onderbouwklassen van het Coornhert Lyceum, Eerste Christelijk Lyceum en het Haarlem College. Elke klas presenteert twee gelezen jeugdboeken. De vorm en de ingrediënten van de presentaties waarmee zij het publiek verrassen hebben ze zelf bepaald, zoals toneel, zang, dans en muziek.

Een deskundige jury wijst de winnaars aan van de drie te winnen prijzen. De klas met de eerste prijs ontvangt de Leeshit wisseltrofee. De jury bestaat uit Dennis Cup (jury-voorzitter), Justin Le Bruyn (theatermaker) en Mirjam Hildebrand (kinderboekenschrijver en jeugdpsychiater). De presentatie van de avond is in handen van actrice en theatermaker Lotte Vogel.

Info
Woensdag 28 maart | Aanvang 19:15 uur; zaal open 18.45 uur | € 3,-
Aula van het Coornhert Lyceum, Lyceumlaan 1 te Haarlem

Kijk voor meer informatie op www.leeshithaarlem.nl en voor de kaartverkoop op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De Leeshit wordt financieel ondersteund door de Gemeente Haarlem, H. de Vries Boeken en Stichting Katholieke Openbare Bibliotheek (SKOB).