KinderBeestFeest viert jubileum

Een unieke avond voor zieke kinderen en hun gezinnen

0

Op vrijdag 14 juni wordt voor de 20e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in ARTIS voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes.

Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond. Ook worden rondvaartboten en bootjes van de Reddingsbrigade ingezet. Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

20-JARIG JUBILEUM
In 2000 namen twee dierverzorgers in navolging van een evenement in Blijdorp het initiatief tot een feestelijke avondopenstelling van ARTIS voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis. Het feest was een succes en een vervolg kon niet uitblijven. In samenwerking met de hulpdiensten werd bedacht dat de kinderen zouden worden opgehaald met diverse hulpverleningsvoertuigen. Zo konden nog veel meer kinderen worden uitgenodigd! In 2010 is Stichting KinderBeestFeest opgericht, de organisatie is volledig in handen van mensen die zich hiervoor vrijwillig inzetten. Het feest is een niet meer weg te denken jaarlijkse avond, waarbij niet alleen ARTIS, maar heel Amsterdam even op zijn kop staat voor deze bijzondere gasten!

5000 GASTEN
Zo’n 1250 kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies NoordHolland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ongeveer 5000 gasten.

Meer dan 1500 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen.

VERKEER
Een aantal straten rondom ARTIS is vrijdagavond 14 juni a.s. tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Dit betreft de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan. Er geldt een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen. Tramlijn 14 wordt omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur.

INFO ARTIS
Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. ARTIS sluit haar kassa’s om 17.00 uur voor het reguliere publiek. Om 17.30 uur gaat de poort officieel open voor de KinderBeestFeest-gasten. Omdat het een besloten feest is, is er dan alleen toegang met een speciaal polsbandje. Bezoekers van ARTIS die gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein, kunnen  het parkeerterrein gewoon verlaten via de Plantage Doklaan.

Meer informatie is te vinden op www.kinderbeestfeest.nl.