Aankomst Sinterklaas in Haarlem [foto’s & video]

6

Geweldig, Sinterklaas is zondag 17 november weer veilig in Haarlem aangekomen. Zo te zien waren de roetveegpieten al druk in de weer geweest om alle pakjes netjes mee te nemen aan boord van de stoomboot. De stoomboot was dit jaar voorzien van een stoomorgel. Het onthaal in Haarlem was onder een aangename temperatuur met een heerlijk zonnetje.

De pontons voor het werk aan een nieuwe kademuur tegen over de Waag bij de Damstraat hadden ruimte gemaakt voor de passage van de stoomboot.

De kapitein van Pakjesboot 13 moest echt alle motoren inzetten om met zijn boot precies door de smalle openingen van de Haarlemse bruggen te varen. De pakjesboot kwam rond 13.00 uur aan op de Koudenhorn waar het zwart zag van de kinderen.

Hier stapte de Sinterklaas op zijn paard voor een rondrit door de binnenstad van Haarlem naar de Grote Markt, waar burgemeester Jos Wienen hem voor het stadhuis welkom heette. De burgemeester zag vorig jaar van de ontvangst af omdat hij kinderen niet wilde confronteren met zijn zware persoonsbeveiliging.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Advertentie

6 REACTIES

Comments are closed.