Eerste editie Urban Walk Haarlem op zondag 8 november

0

Op zondag 8 november vindt de eerste editie van de Urban Walk Haarlem plaats. De Urban Walk Haarlem is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de stad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 10 of 20 km door de historische binnenstad.

Na twee zeer succesvolle edities van de KLM Urban Trail Haarlem, waarbij wordt hardgelopen door bijzondere locaties en gebouwen in de stad, krijgen wandelaars met de Urban Walk Haarlem dit jaar een eigen evenement. Vincent van Heijningen, namens Golazo verantwoordelijk voor het evenement: “Tijdens de organisatie van de Haarlem Urban Trail werden we steeds vaker benaderd door wandelaars. Het concept sprak hen aan, maar zij konden of wilden niet hardlopen. Omdat het aantal vragen van wandelaars maar bleef toenemen, hebben we besloten om een uniek evenement speciaal voor wandelaars te creëren. Hopelijk slaat het concept zo goed aan dat op 8 november een nieuwe traditie wordt geboren.

Met inachtneming van de geldende richtlijnen streeft de organisatie naar een mooie eerste editie in november. Wegens de genomen maatregelen zullen er tijdens deze editie een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten. Er kan uitsluitend online worden ingeschreven, startbewijzen worden thuisgestuurd en er wordt gestart in meerdere en kleinere startgroepen. In de startvakken wordt de 1,5 meter gemarkeerd en het start- en finishterrein is ruim opgezet. De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en zal de maatregelen aanpassen aan de ten tijde van het evenement geldende richtlijnen.

Urban Walk Series
Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met familie en vrienden. Mensen van alle leeftijden kunnen hun eigen tempo en afstand bepalen en op een laagdrempelige manier Haarlem (her)ontdekken. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag op www.urbanwalkhaarlem.nl en is mogelijk tot en met zondag 1 november 23.59 uur, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht.

- Advertentie -
Vorig artikelStart Alternatieve Diabetes Challenge in Haarlem
Volgend artikelGratis proefles van de ETS-Bijbelcursus in Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.