Marva’s in Huis Leyduin

Een cultuurhistorische rondleiding op buitenplaats bij Vogelenzang

0

Van het statige Huis Leyduin met sloepen naar de wal varen. Op zaterdagmiddag heen en op zondagmiddag terug.‘ Wat denk jij dat hier mee bedoeld wordt? Het is marine jargon. Van 1946 tot 1952 was Huis Leyduin een ‘Marine opleidingskamp’ en bestemd voor de basisopleiding van de Marva’s.

Wandel mee op zondag 27 september om 14.00 uur met Leyduin-kenner Gert de Kruif en luister naar verhalen over de fraaie buitenplaats Leyduin en de geschiedenis van deze historische plek in de Marva-tijd. Ook zijn er verhalen over andere bijzondere bewoners en gebruikers van Leyduin, zoals de Rijkspolitie en later de Kon. Marechaussee. Ondertussen geniet je al wandelend van de oude bossen en prachtige lanen en de beginnende herfstkleuren in de natuur. Een welbestede zondagmiddag!

In verband met corona wordt er in een kleine groep van maximaal 10 personen gewandeld. Wil je graag mee, meld je dan nu aan!
Reserveren is verplicht, het is NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Info
Datum: zondag 27 september 2020 van 14:00 tot ca. 15:30 uur
Locatie: Huis Leyduin. Parkeren op parkeerplaats Buitenplaats Leyduin. Woestduinweg 4 te Vogelenzang. Dit is langs de Leidsevaartweg 2 km ten zuiden van station Heemstede.
Kosten: € 7,00 en € 4,00 voor Beschermers.
Reserveren verplicht: www.gaatumee.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)