Andere bezoektijden en mondkapjes in Spaarne Gasthuis

0

Met ingang van maandag 26 juli 2021 heeft het Spaarne Gasthuis andere bezoektijden en opgenomen patiënten kunnen minder bezoek ontvangen. Daarnaast vraagt het ziekenhuis aan alle patiënten en bezoekers om een mondkapje te dragen. Ook onze medewerkers dragen weer een mondkapje.

De nieuwe maatregelen zijn genomen vanwege het grote aantal mensen in onze regio met een covid-besmetting. De Deltavariant zorgt voor snelle besmetting en met de maatregelen wil het ziekenhuis zowel patiënten, bezoekers als medewerkers beschermen.

Bezoektijden en aantal bezoekers
De bezoektijden zijn vanaf maandag 26 juli als volgt: het eerste bezoekblok is van 15.00 tot 17.00 uur en het tweede bezoekblok is van 18.00 tot 20.00 uur. Per bezoekblok ontvangt een patiënt slechts 1 bezoeker, dus maximaal 2 per dag. Er mag per bezoekblok niet gewisseld worden van bezoeker. Op de website van het ziekenhuis staan de bezoektijden voor alle afdelingen op een rijtje.

Mondkapjes dragen
Het Spaarne Gasthuis vraagt alle patiënten en bezoekers die naar het ziekenhuis komen om een mondkapje (neusmondmasker) te dragen. Wanneer iemand geen mondkapje bij zich heeft, geeft het ziekenhuis deze op verzoek. Alle medewerkers dragen weer een chirurgisch neusmondmasker.

Overige maatregelen
Nog steeds vraagt het Spaarne Gasthuis aan patiënten om, indien mogelijk, alleen naar de afspraak op de polikliniek komen. Het ziekenhuis vraagt ook om niet te vroeg te komen voor deze afspraak. Daarnaast gelden de landelijke richtlijnen van het regelmatig desinfecteren van de handen, hoesten en niesen in de elleboog en de 1,5 meter afstand houden.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelLuistertips voor kinderen in de vakantie
Volgend artikelAllereerste Nationale Klimaatweek op 28 oktober van start
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.