Een uitdaging voor iedere natuur- en landschapsliefhebber! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 18 september een leuke werkdag hooien van rietland en kleine bomen uitsteken/zagen op het nieuwe stukje natuur op buitenplaats Leyduin. Een tien jaar geleden werden de landbouwgronden in de ‘voortuin’ van het Huis Leyduin geplagd en aan de natuur teruggegeven. Sindsdien groeien op deze vochtige graslanden 200 verschillende soorten planten.

In 2012 werd de toplaag van de weilanden tussen het spoor en het huis Leyduin afgegraven. Zo kwam de historische bodem van de strandvlakte aan de oppervlakte. Dit had spectaculaire gevolgen voor de planten die hier groeien. Het is onder meer te danken aan het schone kwelwater uit de duinen. Natuurbeheer is net tuinieren. Dit hooien en kleine boompjes uitsteken is nodig om deze vochtige graslanden geschikt te houden voor bijzondere planten als orchideeën. Zo zorgen we ervoor dat ook andere planten de ruimte krijgen die ze verdienen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom!

Verzamelen is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakeleye van landgoed Leyduin. Voor de deelnemers geldt dat ervaring niet vereist is. Het is niet zwaar dus iedereen is welkom!

De werkdag duurt tot 14.00 uur. Deelnemers zorgen zelf voor werkkleding, laarzen en lunch. Wel wordt gezorgd voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Aanmelden kan via marcmargriet@hetnet.nl. Voor meer informatie bel of mail met Marc van Schie, 06-22575748.


- Advertentie -
Vorig artikelWereldberoemd pianotrio speelt in Bloemendaal
Volgend artikel023jazz.nl, website voor jazz- en bluesconcerten in Haarlem, gelanceerd
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.