Een zaal vol speciale Rijkswachters

0

Ter gelegenheid van de Stripdagen Haarlem opent op 27 mei de verkooptentoonstelling RIJKSWACHTERS X STRIPMAKERS in Kunst Centrum Haarlem. Studio Hamerhaai en illustrator Michiel Offerman hebben 23 stripmakers en illustratoren uitgenodigd om een Rijkswachter te costumizen. Deze bijzondere rijkswachters zijn, samen met een serie grote afbeeldingen van verschillende inspiratiebronnen uit het Rijksmuseum, te zien in de tentoonstelling.

De Rijkswachters van Studio Hamerhaai zijn houten robots gemaakt van transportkisten van het Rijksmuseum. Op elke robot staat een nummer zodat je kan achterhalen welk kunstwerk er in de kist gezeten heeft. De stripmakers hebben de opdracht gekregen om een detail, sfeer of gevoel dat ze bij een kunstwerk uit het Rijksmuseum kregen naar een Rijkswachter te vertalen. Er is een prachtige verzameling speciale Rijkswachters ontstaan. De deelnemende stripmakers en illustratoren zijn: Aimée de Jongh, Alex van Koten, Coco Ouwerkerk, Emanuel Wiemans, Erik Kriek, Frenk Meeuwsen, Gwen Stok, Ila Dani, Johan Neefjes, Marcel Ruijters, Menno Wittebrood, Michiel Offerman, Mignon Nusteling, René Uilenbroek , Robbert Damen, Roel Smit, Sander Out, Sioejeng Tsao, Thé Tjong-Khing, Wasco, Wendy Denissen, Wilbert van der Steen en Yasmin Sheikh.

Publicatie
Bij de tentoonstelling is een losbladig boek met houten omslag verkrijgbaar met afbeeldingen van de 23 Rijkswachters. Het ontwerp van de publicatie is van Saar Manders, de oplage is beperkt tot 150 stuks. Het eerste exemplaar van deze publicatie zal bij de opening van de tentoonstelling uitgereikt worden aan Thé Tjong King. De opening is op 2 juni om 17:00 uur. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Info
RIJKSWACHTERS X STRIPMAKERS
Kunst Centrum Haarlem
27 mei – 11 juni 2022

Opening donderdag 2 juni, 17:00 uur

Open van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur.
Op zondag 5 juni extra open van 12-17 uur

Alle Rijkswachters zijn te koop

 

 

 

- Advertentie -