Groene initiatief maakt kans op 1.000 euro

0

Oproep Eerste Hulp bij Groen prijs voor Noord-Hollands groen project

In Noord-Holland nemen vrijwilligers en buurtbewoners steeds meer het heft in eigen hand om hun omgeving groener te maken. Ze beheren zelf een stukje natuur of beschermen de bij. In de stad starten buurtbewoners een gezamenlijke moestuin of laten de wegbermen bloeien. Vaak mist kennis of geld om het initiatief tot een succes te maken. De natuurorganisaties in Noord-Holland steunen deze initiatieven met de Eerste Hulp bij Groen prijs. Doe mee en maak kans op 1.000 euro!

Iedereen die met een project actief is in de natuur in Noord-Holland en hulp kan gebruiken, kan meedoen. Het meest kansrijke initiatief ontvangt op de jaarlijkse Groene Dialoogdag Noord-Holland de prijs t.w.v. 1.000 euro. De vakkundige jury bestaat uit Sjakel van Wesemael (PWN), boswachter Laurens Bonekamp (Staatsbosbeheer) en Rob Krom (ingenieursbureau Sweco). Zij kijken onder andere welk initiatief vernieuwend is, leidt tot verbetering van de biodiversiteit, blijvend impact kan hebben en/of nieuwe mensen betrekt bij natuur.

Persoonlijk advies
Op de Groene Dialoogdag op woensdag 8 juni kun je ook terecht met jouw persoonlijke vragen over subsidies, communicatie, landschapsbeheer, vrijwilligersmanagement of een specifiek natuurgebied. De natuurorganisaties in Noord-Holland geven persoonlijk advies om projecten een stap verder te helpen.

Aanmelden kan tot 23 mei op www.degroeneacademie.nl/prijs.

Over de organisatie
De Eerste Hulp bij Groen prijs en de Groene Dialoogdag worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en georganiseerd door IVN Noord-Holland. De terreinbeherende en natuurorganisaties die samenwerken onder de naam TBO en een bijdrage leveren aan de dag zijn, naast IVN Noord-Holland: Amsterdams Bos, Goois natuurreservaat, PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Noord-Holland, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Recreatie Noord-Holland, Recreatie Midden-Nederland, Recreatieschap West-Friesland en Waternet.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)