Het Archeologisch Museum Haarlem trok in 2016 weer meer bezoekers

0

In het jubileumjaar 2016 waarin het Archeologisch Museum Haarlem 25 jaar bestond, heeft het museum weer meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. Met bijna 19.000 bezoekers mocht het museum rekenen op veel interesse van Haarlemmers en toeristen. Vooral de reconstructie van de middeleeuwer Cornelis trekt veel bezoekers die oog in oog willen staan met een middeleeuwse inwoner van Haarlem.

Het kleine, centraal gelegen museum aan de Grote Markt heeft veel te bieden. Naast wisseltentoonstellingen is er met name voor de jeugd een scala aan gratis activiteiten. “Belangrijk, want de jeugd heeft de toekomst. Maar wij willen niet alleen de jeugd, maar iedereen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de rijke archeologische geschiedenis van onze stad. Dat het museum op veel bezoekers mag rekenen, geeft aan dat er veel interesse is in dit vakgebied. Dit museum moeten wij als kleine parel onder de grond blijven koesteren“, aldus Jur Botter, wethouder Cultuur van de gemeente Haarlem. Onlangs sprak hij nog de grote groep vrijwilligers toe die het museum draaiende houden. Dankzij hun vrijwillige inzet is het museum al 25 jaar toegankelijk en succevol. Namens de gemeente bedankte de wethouder alle vrijwilligers hiervoor.

Het Archeologisch Museum Haarlem is gelegen aan de Grote Markt 18K, onder de Vleeshal. Het museum is woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 gratis toegankelijk.