Schipholweg krijgt kwaliteitsverbetering

1

Deze zomer wordt de Schipholweg verbeterd. In augustus vindt onderhoud plaats aan het asfalt van de Schipholweg (N205). Tussen de Europaweg en de Amerikaweg wordt de asfaltlaag vervangen. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Jetty Velustraat verbeterd. Volgens de planning vinden de werkzaamheden plaats in de laatste week van augustus.

De Schipholweg is een van de belangrijkste toegangswegen tot de stad en de regio. Voor de kwaliteit en het comfort van deze weg wordt de deklaag vervangen. De oversteekplaats wordt verbeterd door het aanbrengen van drempels in het wegdek van de Schipholweg en een fysieke afscheiding met de busbaan. Er komen extra verkeerslichten bij de oversteek, zowel boven als naast de weg en in de berm ter hoogte van de oversteek. Deze maatregelen komen er in nauw overleg met onder andere de wijkraden, de Fietsersbond, de politie en het Haarlem College.

In de week van 27 augustus is de Schipholweg gedeeltelijk afgesloten voor de werkzaamheden. Om de overlast te beperken is er voor gekozen om het werk aan de Schipholweg te doen in de zomervakantie. In overleg met verschillende partijen worden planning en de omleidingsroutes de komende tijd nader bepaald. De gemeente en de partners besteden speciale aandacht aan de informatie voor weggebruikers en omwonenden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.