Haarlemse architecten in gesprek over het vak in het ABC

Over ontwerpen, samenwerken en meer

1

Wat drijft een aantal Haarlemse architecten en hoe geven zij individueel en als bureau invulling aan het architectenvak. Hoe kijken zij naar hun rol in het bouwproces en de samenleving? Maar ook: hoe zien zij de toekomst van deze stad? Voor het project 9x HAARLEMS presenteren negen architecten zich met een expositie in het ABC. Op woensdagavond 10 oktober gaan een aantal van hen met elkaar en het publiek in gesprek over bovenstaande en samenhangende vragen.

Wouter, Hans, Arjan, Remko, Rick, Peter, Elsie, Ward en Werner delen in de eerste plaats met elkaar dat ze zijn opgeleid als architect én woonachtig zijn in Haarlem. Daarbij treffen zij elkaar regelmatig in wisselende samenstellingen. Zij ontmoeten elkaar als zelfstandig werkende professionals om kennis te delen, samen te werken, projecten te bespreken én – niet onbelangrijk – voor de gezelligheid. Voor het project ‘9x HAARLEMS’ verwoorden en tonen deze negen architecten wat hen beweegt.

Op woensdagavond 10 oktober zal een aantal van hen met elkaar en het publiek in gesprek gaan onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur ABC. Aan de orde komen vragen als welke rol zij zien weggelegd voor architecten en hoe die rol door hen afzonderlijk wordt vormgegeven. Daarnaast gaan zij vertellen over hoe zij de toekomst van Haarlem zien en wat daarvoor nodig is (wensbeeld, doemscenario, kansen en bedreigingen).

De expositie 9x HAARLEMS is in het ABC te zien tot en met 14 oktober. De negen architecten vertegenwoordigen de volgende bureaus: – Arjan Luiten: BETACITY – Elsie de Bruyn: e.d.b.a. – elsie de bruyn architectuur – Hans van Eeden en Remko van Heummen: her architecten – Peter Rutten: pr architectenburo – Rick Thani: jochemsenthani AR – Ward Margry: DRAW Architecten – Werner Kamp: architectenbureau werner kamp – Wouter Kabbes: studio kabbes

Info
datum: woensdagavond 10 oktober 2018
Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur met mogelijkheid voor bezoek expo 9x Haarlems)
locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 HAARLEM
Kosten: 5 euro (ABC-vriend en museumkaart 2 euro)

Kijk voor het actuele ABC-programma met exposities, lezingen, discussies, workshops en rondleidingen op onze website.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.