Expositie “Met handen en ziel”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 24 november de expositie ‘Met handen en ziel’ te zien. Deze expositie is geopend t/m 26 januari 2019. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

De roep om meer handen aan het bed valt met regelmaat te beluisteren. Ook dringt hoe langer hoe meer het besef door dat niet alleen de kwantiteit, maar juist de kwaliteit het verschil maakt. Dit verschil wordt veroorzaakt door de compassie waarmee de zorg verleend wordt. Deze komt voort uit bezieling.

De Stichting Ziekenverpleging in de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem is 125 jaar geleden vanuit compassie opgericht. Zij probeert in haar ondersteunende werk juist dit aspect in deze tijd te benadrukken. Vanwege haar jubileum treedt zij daartoe eenmalig uit de luwte. Fotograaf Anke Teunissen is gevraagd een jaar lang de bezieling die achter de handen aan het bed schuilt gaat, vanuit en rondom de stichting, in beeld te brengen.

Op vrijdag 23 november vindt een mini-symposium en de opening van de expositie plaats in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. Het programma is als volgt:

 • 13.30 uur: inloop
 • 14.00 – 16.00 uur: mini-symposium ‘Met handen en ziel; Hoe komt er meer compassie in de zorg?’
  • Maria Gooren, arts, over een duurzaam zorgmodel met een goede balans tussen ziel en zakelijkheid.
  • Muziek aan bed, een mobiele act voor zieke kinderen.
  • Willem Vissers, De Volkskrant, leest een column voor over de mantelzorg voor zijn zoon Samuel.
  • Zorgverleners, mantelzorgers en patiënten wisselen ideeën uit.
 • 16.30 uur: Presentatie boek en opening expositie

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Info
Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.
De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.
Wij zijn ook op Facebook en Twitter te vinden. Bezoek onze pagina op www.facebook.com/FotogalerieDeGang of volg ons op twitter.com/FotogalerieGang.
Voor meer informatie over de fotograaf zie: www.anketeunissen.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie