Frits Bosch bij Athenaeum Haarlem

zondag 7 april

0

Op zondag 7 april geeft de Haarlemmer Frits Bosch bij Athenaeum Boekhandel Haarlem een lezing over zijn boek Help, de psycholoog verzuipt!. Toegang gratis, graag van tevoren aanmelden via haarlem@athenaeum.nl.

Help, de psycholoog verzuipt! biedt een intrigerende blik in de praktijk van eerstelijnspsycholoog Frits Bosch, een pionier in zijn vak. Een bonte verzameling aan praktijkverhalen uit zijn 36-jarige loopbaan passeert de revue. Bij Bosch vormde het persoonlijke contact met de cliënt altijd de basis voor zijn hulp. Hij zocht bij iedere cliënt een passend hulpaanbod en maakte gebruik van minimale interventies die vaak verrassend succesvol uitpakten. Ondanks de hoge waardering van cliënten en huisartsen kregen Bosch en collega’s veel tegenwerking van machtige partijen in en rond de GGZ, die voorstander zijn van grootschalige gestandaardiseerde hulp. Help, de psycholoog verzuipt! is daarom meer dan een persoonlijk verslag van een psycholoog die vecht voor zijn beroepseer. Het is een fascinerende analyse van de GGZ in Nederland.

Frits Bosch zal aan de hand van een aantal anekdotes uit zijn boek vertellen over zijn ervaringen als eerstelijnspsycholoog in Haarlem. Deze verhalen illustreert hij met foto’s, video en krantenkoppen van vroeger tot nu. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Info
Zondag 7 april 2019 om 15.30 uur (inloop 15.00 uur)
Frits Bosch over Help, de psycholoog verzuipt!
Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Toegang gratis, reserveren via haarlem@athenaeum.nl