Innovatiecafé op vrijdag 4 oktober

Inloop vanaf 15:30 uur

1
IN GESPREK MET VERNIEUWENDE ONDERNEMERS ONDER WIE:
Mathijs Vrijbloed, Mick Walvisch, André Kapitein, en Sandra Koning met interviewer Jaap Sluis

Het innovatiecafé is bedoeld voor ondernemers uit Haarlem e.o., die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door interviewer Jaap Sluis, wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem e.o., Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de Gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ‘Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt antwoorden op zulke vragen in beeld’.

De borrel, na afloop van de interviews, is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen.

Info
Datum: vrijdag 4 oktober
Inloop: vanaf 15:30 uur
Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld.
Ook belangstellenden van buiten de regio en niet-ondernemers zijn welkom.

De toegang: gratis
Aanmelden: verplicht via www.societeitvereeniging.nl/agenda
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te haarlem

In gesprek met vernieuwende ondernemers onder wie:

Mathijs Vrijbloed: Derde generatie gelijknamige Haarlems familiebedrijf. Sterk doordrongen van het belang van praktisch toepasbare innovaties. Doet dat binnen Vrijbloed, maar ook met nieuwe bedrijf Rebricks. Gaat op basis van een in eigen beheer ontwikkelde innovatie anders om met bestrating. Dat leidt tot langere levensduur en 50% CO2-reductie. Samen met Vrijbloed maakt Rebricks van afval weer grondstoffen.

Mick Walvisch: Haarlemmer. Is al zijn hele werkzame leven aan het innoveren. Mede bedenker van EVAnet dat de bushalte 2.0 bedacht waar tal van logistieke/facilitaire zaken samenkomen. Toilet, bushalte, pakjes ophalen. Idee is inmiddels omgezet in praktijk en draait in Zuid-Holland en ook elders bestaat er interesse.

André Kapitein: In Haarlem ook wel de ondernemende uitvinder genoemd. Van KapiteinLabs. Doet ontzettend veel, op allerlei vakgebieden. Bedenkt, ontwikkelt en verkoopt zijn vondsten aan onder meer grote corporates en ook aan het kleine MKB. Zijn verhaal gaat over onder meer slagvaardigheid MKB-ers versus de vaak wat logge corporates. Maar die hebben op andere gebieden weer veel slagkracht en krijgen bijvoorbeeld innovaties snel(ler) in de schappen. André belicht in het interview recente innovaties.

Sandra Koning: IDEO uit Haarlem. Adviesbureau voor gezonde organisaties. Heeft een uitgesproken visie op leiderschap en werkgeluk en werkt op dat gebied voortdurend aan vernieuwing. Wat dat betreft liggen er volgens haar veel kansen en is het de hoogste tijd voor uiteenlopende vormen van innovatie.

Naast de vier genoemde gasten zijn er nog méér ondernemers die komen.

Vragen voor de gasten: mail ze alvast naar sluis@decoalitie.nl.

Initiatiefnemers: Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Stephan Kooijman (Gemeente Haarlem), Anton Bouman (Sociëteit Vereeniging) en Jaap Sluis (De Coalitie).

1 REACTIE

Comments are closed.