VISFEST0 – Harald Austbø

zondag 6 oktober

0

Op zondag 6 oktober vindt de editie 0 van Visfest plaats in de Vishal op de Grote Markt 20 in Haarlem.

Harald Austbø studeerde in 2005 af aan de theaterschool Antwerpen en in 2011 aan het conservatorium van Amsterdam in de richting cello-jazz. Hij is actief in de Amsterdamse jazz-scene, speelt in meerdere bands en acteert en componeert voor muziektheater – producties. Hij is veelvuldig op tournee nationaal en internationaal.

Hij speelde op North Sea Jazz, Moers festival, 12 points Dublin, Buenes Aires jazz-festival. Theaterfestival Nederland en Belgie, Oerol, Terschelling. Over t Ij, Amsterdam, theater aan zee, Oostende. Doekfestival Amsterdam, DeSingel Antwerpen, Concertgebouw Amsterdam, Bimhuis, Muziekgebouw aan t IJ en vele andere plekken. Hij componeerde voor ViaBerlin, Amsterdam Cello octet, Orkater, Susies Haarlok, de Nwe Tijd en vele andere groepen.

Met de nieuwe plaat Ontwaak en zijn optredens combineert hij zijn theatrale kwaliteiten, zoals het transformeren in personages en het leveren van maatschappijkritiek, met eigentijdse cello-technieken en human beatbox en is daarmee een snel rijzende ster in het cross-over circuit.

Visfest is een minifestival voor grensoverschrijdende muziek en wordt georganiseerd door Arthur Kempenaar, Peter Stufkens en Wim Dekker.

Info
Zondag 6 oktober 2019
aanvang 16.00 uur
zaal open 15.30 uur
Vishal Grote Markt
2011RD Haarlem
023-5326856
vrij entrée – bijdrage naar eigen inzicht

Advertentie