Maatjes Speeddate: Maatjes, buddies en makkers gezocht

1

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid 2019 organiseert VWC Haarlem & omgeving op dinsdag 8 oktober een Maatjes Speeddate bij Haarlem Sámen! waar Maatjes, buddies en makkers elkaar makkelijk kunnen vinden. In Haarlem zijn heel veel mensen die graag iemands Maatje willen zijn waar er aan de andere kant ook heel veel mensen via verschillende organisaties juist op zoek zijn naar een Maatje. De speeddate is bedoeld om deze twee groepen aan elkaar te koppelen.

Er zijn best veel personen die een Maatje zoeken. Omdat ze bijvoorbeeld veel alleen zijn, niet mobiel zijn of omdat er iets anders speelt. Een Maatje fleurt iemands dag een beetje op, geeft zelfvertrouwen en haalt de ander uit zijn of haar isolement. Dat kan op veel verschillende manieren: samen wandelen, koffie drinken, de Nederlandse taal oefenen, voorlezen, boekhouden, boodschappen doen en nog veel meer. Een Maatje hoeft niet alles voor iemand op te lossen, het is vooral belangrijk dat je er bent voor elkaar.

De volgende organisaties hebben toegezegd aanwezig te zijn bij de speeddate om te helpen bij de bemiddeling tussen de Maatjes: GGZ Maatjes. Het Rode Kruis, Home-start Humanitas, Tandem mantelzorg, Dock Haarlem, SIG, BUUV Haarlem, Vitalis maatjes en de VoorleesExpress Haarlem.

We nodigen je van harte uit bij de eerste Maatjes Speeddate in Haarlem.
Samen maken we Haarlem een beetje mooier!

Info
Datum speeddate: Dinsdag 8 oktober
Tijd: 17 tot 19 uur
Locatie: Haarlem Sámen!, Gedempte Oude Gracht 20 in Haarlem

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

Comments are closed.