Boek&Schuur – Peachez (Ilja Leonard Pfeijffer)

Woensdag 23 oktober, 18:30 uur, Toneelschuur Haarlem

0

Literaire theateravond met Paul Slangen (dramaturg van Toneelgroep Maastricht), Janneke Siebelink (samensteller boekenprogramma Uitmarkt Amsterdam, founder/hoofdredacteur boeken van lees.bol.com) en moderator Thijs Launspach (psycholoog en schrijver).

Veel theatervoorstellingen hebben een roman als basis. Met Boek&Schuur laten de Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel de bezoeker zien wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling naar een roman. Deze avonden bestaan uit een verdiepend literair gesprek, een gezamenlijk diner en een bezoek aan de theatervoorstelling.

Op woensdag 23 oktober 2019 staat tijdens de eerste Boek&Schuur van dit theaterseizoen de theaterbewerking van Peachez, een romance centraal. Peachez is een bewerking door Toneelgroep Maastricht van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018. Porgy Franssen speelt een professor van zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez (gespeeld door Maartje van de Wetering). Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waar hij op hoopte.

Voorafgaand aan de voorstelling zal Paul Slangen en Janneke Siebelink in gesprek gaan met moderator Thijs Launspach over het boek en de theaterbewerking.

Programma
18:30 uur Literair gesprek in de Bibliotheek van de Toneelschuur
19:30 uur Gezamenlijk diner in Café Toneelschuur
20:30 uur Voorstelling in de Benedenzaal van de Toneelschuur

Kaarten kosten €48,50. Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje en koffie met bonbons), toegang voorstelling en een literair cadeau, aangeboden door Athenaeum Boekhandel. Het aantal plekken is beperkt. Voor deelname hoeft u het boek niet gelezen te hebben.

Voor meer informatie, ga naar www.toneelschuur.nl of www.athenaeum.nl/agenda/toneelschuur.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)