Musilenzio luidt de stilte in met Leo Kaniok en Gerrie Meijers

0

Musilenzio gaat zijn vijfde seizoen in en geeft op zondagavond 27 oktober, de Dag van de Stilte, gelegenheid voor een gratis kennismaking . Deze avond onder de titel “Wij luiden de stilte in” is bestemd voor iedereen die van muziek houdt en daar soms ook stil van wordt. Met gesproken woord, beeld en klank, waaronder een inleiding door schrijver/uitgever Leo Kaniok en een mini-concert door Gerrie Meijers in Musilenzio-stijl.

Op de Musilenzio-avonden in Gebouw Zang en Vriendschap worden live-concerten gehouden met veelal verstillende muziek ingebed in momenten van stilte. Van deze combinatie kan een weldadige werking uitgaan en de Musilenzio-zondagavonden kunnen een fijne overgang vormen tussen weekend en werkweek. Voor wie dat nog niet heeft meegemaakt biedt het evenement “Wij luiden de stilte in” een mooie gelegenheid om dat te ervaren op de dag dat de wintertijd ingaat.

In het eerste deel van de avond zal de schrijver/uitgever en stilte-expert Leo Kaniok vertellen over wat stilte doet en kan betekenen en zul je kunnen ervaren hoe klanken de stilte kunnen bevorderen en hoe door stilte de muziek intenser kan worden beleefd.

Na de pauze zal de Haarlemse organiste/pianiste Gerrie Meijers een concert geven in Musilenzio-stijl. Zij zal, zonder applaus tussendoor, maar met stiltemomenten, pianowerken spelen van onder meer Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn en Philip Glass.

Onlosmakelijk aan Musilenzio verbonden is de maatwerk-aankleding van de zaal van Gebouw Zang en Vriendschap met de passende beeldprojecties, verzorgd door beeldend kunstenaar Dick Kreuger.

“Wij luiden de stilte in” wordt gehouden in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74, Haarlem, zondagavond 27 oktober, aanvang 20:15 uur. De toegang is gratis, reserveren via info@musilenzio.nl is aanbevolen.

“Wij luiden de stilte in” is een productie van de Stichting Kunststuk, die mede mogelijk wordt gemaakt door de J.C.Ruigrokstichting, Het Haarlemsch Muziekfonds, de Stichting Kunststuk en de Vereniging Het Gebouw Zang en Vriendschap. Organisatie: Jan Koet en Dick Kreuger.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)