GOLF Festival: drie dagen volop performances, installatiekunst en lezingen

0

Tegenwoordig is beeld en geluid overal aanwezig, zowel in het dagelijks leven als in de hedendaagse kunst. Maar op welke manieren kunnen beeldende kunst en muziek op betekenisvolle wijze samengaan? Wat gebeurt er als performers uit die twee verschillende disciplines hun krachten bundelen? In welke mate laten klanken zich uitbeelden, of laten beelden zich verklanken? Tijdens GOLF-festival komen hedendaagse kunstenaars, componisten, musici, performers, ontwerpers, internationale grote namen en aanstormend talent samen in een vernieuwend programma en tonen zij grensverleggend werk in de vorm van performances, installaties, en lezingen.

GOLF-festival is een driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Platform voor Kunsten, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair Contemporary Art Initiatives.

Het festival vindt plaats op drie avonden; vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 op drie locaties in Haarlem: kunstplatform 37PK, debat- en cultuurpodium Pletterij en Nieuwe Vide, waarbij elke locatie een programma aanbiedt dat is toegespitst op diens karakter.

Tickets via de website van Pletterij.

Programma 2019

 • Vrijdag 20 december | 37PK (19.30 – 22.30)
  TeZ (Maurizio Martinucci) & Federico Murgia | Aquatic State
  Wen Chin Fu | Sugar Instrument – Tang
  Yota Morimoto | s / h
  Dewi de Vree | Sundog Moondog
 • Vrijdag 20 december | Patronaat (23.00 – 03.00)
  Timo Hoogland | Algorave
  Jaromir Mulders | Almost Gaussian
  DJ- en VJ-programma
 • Zaterdag 21 december | Pletterij (19.30 – 22.30)
  Hans van Koolwijk | Bambuso
  Gagi Petrovic | GEST: Choosing Freedom
  Gert-Jan Prins & Bas van Koolwijk | Synchronator
  Transtilla
 • Zondag 22 december | Nieuwe Vide (15.00 – 22.30)
  Lezingen door Michael van Hoogenhuyze, Arvid&Marie en Martijn van Boven
  Arvid&Marie | Omninaut
  Carolien Teunisse & Lars Bijleveld (DEFRAME) | CONTROL SHIFT
  Darien Brito | Strange Attractors
  Martijn van Boven & Gert-Jan Prins | Black Smoking Mirror

Over GOLF
GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair. GOLF heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie. Het GOLF-festival (20 – 22 december 2019) is een driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid.

Advertentie