Reactie gemeente Haarlem inzake uitvaart van Madi Soh

1

Op vrijdag 14 augustus heeft de Stichting Stem in de Stad Haarlem in opdracht van de gemeente Haarlem de uitvaart verzorgd van de heer Madi Soh. Omdat er bij de betrokken overheidsinstanties geen directe nabestaanden bekend waren was de gemeente Haarlem verantwoordelijk voor de verzorging van een uitvaart. Dit is bepaald in de Wet op de Lijkbezorging.

De gemeente Haarlem heeft een zeer goede samenwerking met de organisatie Stem in de Stad voor het verzorgen van deze uitvaarten. Daarnaast was de heer Madi Soh geen onbekende voor Stem in de Stad en met betrokkenen is in goede samenwerking gewerkt aan een uitvaart met een open karakter.

Medewerkers en vrijwilligers van Stem in de Stad zetten zich altijd belangeloos in voor een waardige uitvaart, door middel van bijvoorbeeld het voordragen van een gedicht. De feitelijke ter aardebestelling wordt altijd uitgevoerd door een algemene uitvaartorganisatie op de algemene begraafplaats van de gemeente.

Naar nu blijkt hebben personen zich gemeld en aangegeven dat de heer Madi Soh moslim was en teleurgesteld zijn dat de uitvaart niet volgens islamitische rituelen heeft plaatsgevonden.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem heeft besloten nader onderzoek te doen naar de voorbereiding vanuit de gemeente Haarlem op deze uitvaart en heeft met de Islamitische Raad Haarlem afgesproken verder in gesprek te gaan. Hij geeft aan de commotie te betreuren, maar hecht ook waarde aan nader onderzoek voordat conclusies worden getrokken.

Het is goed om hierbij nogmaals te benadrukken dat de gemeente Haarlem opdrachtgever was voor de uitvaart en dat de organisatie Stem in de Stad Haarlem handelde in opdracht van de gemeente Haarlem. Deze samenwerking is niet uniek; in vele gemeenten in Nederland bestaan soortgelijke verbanden.

Betrokkenen of mensen die bezorgt zijn kunnen contact opnemen met de gemeente Haarlem via het e-mailadres BestuurenCommunicatie@haarlem.nl.

Zie ook de oplossing.

- Advertentie -
Vorig artikelOpen inlooprepetitie Stichting Divertimento
Volgend artikelOpleiding voor doktersassistente nu ook in Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.

1 REACTIE

Comments are closed.