Jassen plukken uit de boom voor mensen met smalle beurs

0
Ingezonden foto.
Ingezonden foto.

Aanstaande zondag, 12 december, gaat de Stichting Warm Haarlem winterjassen ophangen aan een aantal bomen in het Bolwerk naast het Museum van de Geest in Haarlem. Mensen met weinig geld kunnen daar de komende twee weken gratis een jas uit de boom plukken.

Warm Haarlem wil hiermee niet alleen mensen jassen geven, maar ook aandacht vragen voor verborgen armoede. 8% van de mensen in Nederland leeft namelijk onder de armoedegrens en dat zijn dus niet alleen dak- en thuislozen. De jassen worden fraai uitgelicht zodat de actie ook ’s avonds opvalt.

Jos Schuring en Gertien Koster, vormen sinds kort samen Stichting Warm Haarlem. ‘We willen solidariteit en tolerantie bevorderen in onze mooie stad. Afgelopen zomer zijn wij getrouwd. We hebben mensen gevraagd om in plaats van een cadeau een goede warme jas mee te nemen. Dat deed iedereen. Na een oproep op Facebook hebben we er nog zoveel jassen bij gekregen dat we nu meer dan voldoende jassen hebben voor de actie.

De actie is overgenomen uit Harderwijk (foto) waar al enkele jaren jassen in de boom hangen in december. De jassen in Haarlem worden dagelijks aangevuld en blijven twee weken hangen.


 

 

 

 

- Advertentie -