Ook leraar worden? Kom naar het Pabo Café!

0

Op donderdag 19 mei a.s. organiseert Hogeschool Inholland Haarlem een Pabo Café. Wie meer wil weten over het beroep leraar kan hier op een laagdrempelige manier in contact komen met deeltijd studenten, afgestudeerden, Pabo docenten en basisschoolleraren. Zij delen hun ervaringen en beantwoorden vragen. Het Pabo Café vindt van 19.00 tot 20.30 uur plaats op de locatie Bijdorplaan 15, 2015 CE Haarlem.

Leraar zijn is meer dan een beroep, het is een roeping die van groot belang is voor de maatschappij,” vertelt Lucas Rurup, directeur van het domein Onderwijs & Innovatie bij Hogeschool Inholland. “Een leraar streeft ernaar om zijn leerlingen te begeleiden tot kritische en zelfstandige kinderen die met kennis en (zelf)vertrouwen in de wereld staan.” Nu het nieuwe Onderwijsakkoord is bereikt, wordt het beroep leraar aantrekkelijker. De lonen van leraren in het basisonderwijs stijgen namelijk flink, tussen de 6 en 12%. Daarnaast is er een enorme vraag naar goed opgeleide leerkrachten. Veel scholen hebben een personeelstekort en beloven aankomende leraren graag alvast een baan. Een toekomst als leraar is dus een zekere.

Wat is het Pabo Café?
Het Pabo Café is dé gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met deeltijd studenten, afgestudeerden, Pabo docenten en basisschoolleraren die hun ervaringen graag delen en vragen beantwoorden. Zo komen aankomende studenten meer te weten over de verschillende deeltijdvarianten van de Pabo. Op de avond zelf staat er een hapje en een drankje klaar.

Wie bij het Pabo Café aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via:
Pabo Café – Pabo in deeltijd | Hogeschool Inholland.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie