Op zondag 26 juni viert de Kinderuniversiteit Haarlem het einde van het schooljaar in de Philharmonie, door in de grote zaal met de hele “familie” van de Kinderuniversiteit gezamenlijk een les na te bootsen. Theaterdirecteur Edwin van Balken, tevens ambassadeur van de Kinderuniversiteit, wethouder Jur Botter en dagvoorzitter Morad El Ouakili zijn ook van de partij.

De hele “familie” bestaat uit ouders, leerlingen, oud-leerlingen, gastdocenten, sponsoren en medewerkers. Theaterdirecteur Edwin van Balken is tevens ambassadeur van de Kinderuniversiteit, en zal deze middag iedereen welkom heten. Dagvoorzitter Morad El Ouakili neemt het daarna van hem over. In het lesprogramma is verder nog aandacht voor het afscheid van de derdejaars; speciaal voor hen komt wethouder Jur Botter nog langs met een cadeautje. Het oorspronkelijk geplande afscheid op het gemeentehuis zou afgelopen december al plaatsvinden, maar moest op het laatste moment worden afgelast vanwege de corona-maatregelen. Des te meer reden om er alsnog een mooi feestje van te maken! Het programma is van 13.30-15.00u.

De dagvoorzitter kijkt met een aantal leerlingen terug op het afgelopen schooljaar en gaat ook actief kennismaken met het publiek. Morad El Ouakili hij is niet voor niets journalist en, net als de leerlingen van de Kinderuniversiteit, van nature erg nieuwsgierig.

Het programma wordt afgesloten met een workshop van DrumDrumDrum: de hele zaal moet meedoen met het produceren van muziek en beats. Zo pakt de Kinderuniversiteit de zondagslessen altijd aan, met terugkijken: wat voor gastlessen hebben we gehad, welk vaardigheden horen bij deze organisaties en beroepen, wat kan ik al en wat zou ik nog willen leren? Op deze manier leren de leerlingen zichzelf nog beter leren kennen. De les wordt altijd afgesloten met een actief gedeelte, want je leert nog altijd het meeste door het gewoon te doen.

KinderUniversiteit Haarlem en Zomerschool Haarlem maken deel uit van Stichting KinderUniversiteit Haarlem en staan onder leiding van Haarlem Effect.

 

 

 

- Advertentie -