Weer 10 felbegeerde diploma’s voor jongeren

0
De feestelijke diplomabijeenkomst van Spaarne Werkt leerwerkbedrijven (foto: Spaarne Werkt).
De feestelijke diplomabijeenkomst van Spaarne Werkt leerwerkbedrijven (foto: Spaarne Werkt).

Tussen de 200.000 leerlingen en studenten die deze weken hun diploma’s hebben ontvangen vallen 10 jongeren misschien niet op. Maar feit is dat de tien jongens en meiden die bij de Spaarne Werkt leerwerkbedrijven hun diploma mbo-niveau 1 van ROC Nova College hebben behaald, hier ook meer dan trots op mogen zijn.

Jongeren die deze praktijkopleidingen volgen hebben wat extra begeleiding gekregen, zaten in kleine groepen en hadden relatief veel praktijklessen. Van deze tien jongeren (zeven jongens en drie meisjes) stroomt de helft door naar werk. Twee gaan door naar mbo niveau 2 en drie gaan een andere vervolgopleiding doen.

Jongeren die één of twee jaar geleden niet hadden verwacht een diploma te behalen, stonden nu vrolijk en trots in de schijnwerpers. In het bijzijn van familieleden en alle leermeesters ontvingen zij mooie woorden, bloemen en natuurlijk ‘het papiertje’ dat hen verder de toekomst in brengt.

Voor het komende schooljaar zijn er weer nieuwe opleidingsplekken beschikbaar.

Meer informatie over Spaarne Werkt leerwerkbedrijven: www.spaarnewerkt.nl/opleiding-vinden.

- Advertentie -