Sinds Philharmonie Haarlem op 6 april bekend maakte dat vluchtelingen gratis naar concerten mogen komen, hebben meer dan 100 mensen hier gebruik van gemaakt. Door dit grote succes heeft de Philharmonie besloten ook in het nieuwe seizoen vluchtelingen gratis te verwelkomen.

Het is inmiddels al vaak gebeurd: mensen met een Oekraïens paspoort en Google Translate bestellen kaarten aan de kassa voor een concert in de Philharmonie. Er lijkt zelfs een groepje ‘vaste bezoekers’ te ontstaan. De concerten die uitgekozen worden variëren van populair tot klassiek: van OG3NE tot het Nederlands Kamerorkest. Al meer dan 100 kaarten zijn weggegeven in de afgelopen maanden. Aangezien er zoveel animo is, wordt de gratis toegang ook in het nieuwe seizoen aangeboden.

Ik ben bijzonder verheugd dat zoveel vluchtelingen de weg naar onze zalen al weten te vinden en ik hoop in het nieuwe seizoen nóg meer mensen te kunnen verwelkomen. Niet alleen vluchtelingen uit Oekraïne, iedereen is welkom,” aldus algemeen directeur Edwin van Balken.

Wat

  • Gratis toegang voor vluchtelingen
  • Per concert zijn 30 plaatsen beschikbaar
  • Concert is aan de kassa of online te boeken met actiecode (op te vragen bij kassa)
  • Concerten via TicketMaster uitsluitend via de kassa te verkrijgen
  • Concerten met het label ‘amateur’ zijn uitgezonderd

Wanneer vanaf 1 augustus tot en met 31 juli 2023
Waar Philharmonie Haarlem

 

 

 

- Advertentie -