Adriaan van Dis en Nina Polak over moeders in romans

0

Adriaan van Dis en Nina Polak nemen je op woensdag 22 april van 20:00 – 22:00 uur mee in een romanwereld vol moeders en ingaan op vragen als: hoe zet je het beste de moeder neer in een roman? Twee boeken staan centraal: de laatste roman van Adriaan van Dis: Ik kom terug, en Nina Polaks succesvolle debuut We zullen niet te pletter slaan.

De avond staat onder leiding van Toef Jaeger (redacteur van de Boekenbijlage van de NRC) en vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Reserveer je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Deze lezing is tot stand gekomen door Eerste Hulp bij Kunst (EHBK), een initiatief van samenwerkende culturele instellingen in Haarlem.

Hoe zet je het beste de moeder neer in een roman? In hoeverre moet je je eigen ervaringen als kind daarvoor inzetten, of is de moeder een thema, een model op wie je allerlei onderzoeken kan loslaten? Wanneer een roman over een moeder gaat, zit ze de echte moeder dan in de weg of vormt ze juist de belangrijkste inspiratiebron?
Adriaan van Dis en Nina Polak laten zien dat moeders zowel boosaardig als vriendelijk kunnen zijn, biologisch of aangetrouwd.

Info
Woensdag 22 april, van 20:00 – 22:00 uur
De Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 te Haarlem
De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Reserveer je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)