Toneelschuur kloppend hart Haarlem Cultuur Festival

0

Op zaterdag 12 en zondag 13 september is de Toneelschuur en Filmschuur het kloppend hart tijdens het Haarlems Cultuur Festival; de opening van het culturele seizoen. Traditiegetrouw zetten de Haarlemse culturele instellingen hun deuren wagenwijd open om te laten zien wat ze in huis hebben. In het festivalhart in de Toneelschuur kunnen bezoekers het hele weekend terecht voor meer informatie over het festivalprogramma, theatertips, live-radio door Haarlem 105, previews van voorstellingen, films en natuurlijk een lekker drankje en hapje.

Het gratis cultuurfestival begint in de Toneel- en Filmschuur op zaterdagavond met previews van theatervoorstellingen die komend seizoen te zien zijn bijvoorbeeld Wachten op de Barbaren van Toneelschuur Producties en Korzo producties, Comfortzone van Orkater en Via Berlin en Nachtgasten. Als klap op de vuurpijl is de allereerste voorstelling van Orkater: De Geräuschmacher te zien. Het ‘Gouden Trio’, Beppe Costa, Kees van der Vooren en Eddy B. Wahr, maakte in 1995 de legendarische slapstick voorstelling ‘De Geräuschmacher’ voor de Parade. De voorstelling was een ongekende hit. Om hun twintigjarig jubileum te vieren wordt de voorstelling op zaterdavond nog twee keer gespeeld.

In de foyer kan er gedanst worden. Om 21.00 uur draait DJ Charlie haar beats tijdens de Silent Disco, oftewel de Stille Disco. Het fenomeen waarbij de muziek niet over een speaker systeem is te horen, maar over draadloze hoofdtelefoons. Om 23.00 uur wordt de dansvloer verplaatst naar het café gaan de volumeknoppen omhoog en zet DJ Charlie het feestje voort in het café.

De zondagochtend begint in de Toneelschuur met een familieontbijt. Daarna kunnen kinderen een soundwave met hun eigen stem maken, een rol spelen in een animatiefilm of een kinderfilm of- theatervoorstelling bezoeken. Ook op zondag zijn er veel theaterpreviews: onder andere van Conny Janssen Danst, Toneelgroep Het Volk en Circuswerkplaats Boost. In de foyer kunnen bezoekers een spel spelen waarbij mooie prijzen te winnen zijn. En er worden verschillende films vertoond. Alle activiteiten zijn gratis, behalve het familieontbijt (a € 5,00).

Gedurende het hele weekend geven Toneelschuurmedewerkers gratis theateradvies. Voor degene die snel beslist en een kaartje koopt: tot en met zondag 13 september geldt voor de theatervoorstellingen die in de Toneelschuur geprogrammeerd staan Vroegboekvoordeel. Een korting die kan oplopen tot € 6,00 per kaart.

Het hele programma van het Haarlems Cultuur Festival staat op: www.toneelschuur.nl/haarlem-cultuur-festival en op haarlemcultuurfestival.nl.

- Advertentie -