Voorleesuurtje op de woensdagmiddag

0

Vanaf 14 oktober 2015 tot en met 27 april 2016 worden kinderen van 4 tot en met 6 jaar elke woensdagmiddag van 15:00 – 15:30 uur voorgelezen in de Bibliotheek Haarlem Noord, Oost, Schalkwijk en Hillegom.

Een team van enthousiaste voorleesvrijwilligers zorgt voor een feestje in de bieb waar de mooiste prentenboeken, gedichten en verhalen worden voorgelezen. De toegang is gratis. Kom samen lekker luisteren en neem een voorleesboek mee naar huis.

Samen een boekje lezen en plaatjes bekijken, het is voor jong én oud vaak een heerlijk en rustgevend moment. Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer je kind wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van boeken. Vaak vinden kinderen het leuk om het verhaal nog een keertje thuis te horen, daarom heeft de Bibliotheek van de voorgelezen boeken vaak meerdere exemplaren in de collectie.

Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze zijn taalvaardiger en ze begrijpen teksten beter. Interactief voorlezen blijkt bovendien een effectieve methode om taalachterstand te verminderen. Het is daarom van belang dat jonge kinderen regelmatig worden voorgelezen.

Info
Elke woensdagmiddag, van 15:00 – 15:30 uur, van 14 oktober 2015 tot en met 27 april 2016.

  • de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 te Haarlem.
  • de Bibliotheek Haarlem Oost, Leonard Springerlaan 5 te Haarlem.
  • de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2 te Haarlem.
  • de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 te Hillegom

De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

- Advertentie -