Controle woonwagenkamp Diakenhuisweg Haarlem

0

Gemeente Haarlem, brandweer, politie, Belastingdienst en netbeheerder Liander voerden vandaag een schouw uit op het woonwagenkamp aan de Diakenhuisweg in Haarlem. Bij deze controle van de samenwerkende (overheids)partners werd onder andere gecontroleerd op oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte, de Basisregistratie personen en illegaal stroomgebruik.

Tijdens de controle is geconstateerd dat op twee adressen de zegels van de elektriciteitsmeter waren verbroken. Op deze adressen zijn door netbeheerder Liander de elektriciteitsmeters vervangen. De bewoners ontvangen hiervoor een boete van 800 euro en er wordt aangifte gedaan van fraude.

De gemeente heeft op enkele adressen geconstateerd dat er mogelijk personen ingeschreven staan die er niet daadwerkelijk wonen. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

De brandweer heeft gecontroleerd hoe de brandveiligheid op de woonwagenlocatie is gewaarborgd. Hiervan wordt een rapport gemaakt.

Deze schouw heeft plaatsgevonden in het kader van controle op de naleving van wet- en regelgeving in Haarlem. De gemeente en overheidspartners controleren met regelmaat woonsituaties op verschillende plekken in Haarlem op onder andere (brand)veiligheid en gebruik van openbare ruimte.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)