2 Turven Hoog op locatie

0

Van 6 t/m 28 maart reist Festival 2 Turven Hoog vanuit het moederfestival in Almere met een aantal voorstellingen en installaties langs 13 verschillende theaters in drie locatiesteden in Nederland: Amsterdam (6 t/m 20 maart), Den Haag (20 t/m 26 maart) en Haarlem (28 maart, 2e paasdag). 2 Turven Hoog staat voor zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe – speciaal voor het festival ontwikkelde – voorstellingen en installaties voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar.

Zwieren op de muziek van Het Wervelwind Ensemble of dansen met de dansers in Wonderland. Muziek maken op eeuwenoude bomen in Le son de la sève door de Franse makers Benoît Sicat en Nicolas Camus of bepalen hoe de danseres beweegt in Aangewaaid van choreografe Anne-beth Schuurmans door aan haar rok te gaan hangen. Zoek mee naar de schatten in Eiland en bij de Kluizelaar van Simone de Jong mag je aan het einde van de voorstelling toch even komen kijken in zijn huisje ook al was hij eerst niet thuis…Dit en meer is er te beleven tijdens 2 Turven Hoog op locatie 2016 van 6 t/m 28 maart.

Premières
De Japanse choreografe Makiko Ito heeft na haar succesvolle voorstelling BB in 2012 een nieuwe voorstelling gemaakt voor de allerkleinsten van 6 t/m 18 maanden: Koro Koro. Deze voorstelling gaat op 28 maart in première in de Philharmonie in Haarlem. In Haarlem is ook de Nederlandse première van de Belgische voorstelling Niet drummen door Theater de Spiegel te zien. Nieuw is ook de tweede voorstelling van Anne-beth Schuurmans die zij in samenwerking met 2 Turven Hoog maakte in het kader van de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten: Aangewaaid. Een andere nieuwe voorstelling is Kluizelaar van Simone de Jong, haar tweede peutervoorstelling na Eiland. Zowel Aangewaaid als Kluizelaar gaan op Festival 2 Turven Hoog in Almere in oktober in première.

Installaties
Elk jaar nodigt Festival 2 Turven Hoog kunstenaars uit om speciaal voor het festival installaties te maken. Zo werkt het festival al een aantal jaar samen met Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Dit jaar hebben studenten van de afdelingen Theater en Muziek en technologie de installatie Boom gemaakt. Francy van de Heuvel en Diederike Smits maakten Cocon 3 en 7, een heerlijke relaxplek voor baby’s en peuters, Sebastiaan Hensen maakte de Tovertafel en Chantal de Wolde heeft heel veel hertjes gemaakt met een racebaan, waar eindeloos mee gespeeld kan worden.

2 Turven Hoog op locatie
2 Turven Hoog is een platform dat de kwaliteit in de podiumkunsten voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar stimuleert en aanjaagt. 2 Turven Hoog coproduceert onder andere nieuwe voorstellingen van Nederlandse makers. Daarnaast begeleidt 2 Turven Hoog in de zogenoemde ‘Proeftuin’ en in het project ‘Jong Beginnen’ kunstenaars en makers in hun eerste voorstelling of installatie voor jonge kinderen. Jaarlijks is er een groot internationaal theaterfestival in Almere tijdens het eerste weekend van oktober. Daarna reizen de voorstellingen en installaties die in samenwerking met het festival zijn gemaakt, door het land onder de naam 2 Turven Hoog op locatie.

Informatie en kaartverkoop
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in het theater waar de desbetreffende voorstelling wordt gespeeld. Voor het complete programma en meer achtergrondinformatie over Festival 2 Turven Hoog op locatie, zie www.2turvenhoog.nl.

2 Turven Hoog: voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller allerkleinsten, voor volwassenen, enfin…voor iedereen!

2 Turven Hoog op locatie is een gezamenlijk project van Festival 2 Turven Hoog / Stichting 2+ Producties en de volgende theaters: Haarlem – Philharmonie en Toneelschuur, Den Haag – Theater Dakota, Diamanttheater, De Nieuwe Regentes en het Laaktheater en in Amsterdam – Jeugdtheater de Krakeling, Meervaart, Bijlmerparktheater, Oostblok, Buiksloterkerk, Ostadetheater en de Rietwijker.

2 Turven Hoog op locatie is mede tot stand gekomen door bijdragen van VSB Fonds, Bank Nederlandse Gemeenten, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, J.C. Ruigrok Stichting, Fonds 1818, Stichting Boschhuysen.

Maandag 28 maart
Toneelschuur
10.00 LE SON DE LA SEVE – Benoît Sicat & Nicolas Camus
10.30 AANGEWAAID – sQueezz/ Anne-beth Schuurmans
11.30 NIET DRUMMEN – Theater de Spiegel Ned. Première
12.00 LE SON DE LA SEVE – Benoît Sicat & Nicolas Camus
13.30 AANGEWAAID – sQueezz/ Anne-beth Schuurmans
14.00 LE SON DE LA SEVE – Benoît Sicat & Nicolas Camus
14.30 NIET DRUMMEN – Theater de Spiegel
15.30 AANGEWAAID – sQueezz/ Anne-beth Schuurmans
16.00 LE SON DE LA SEVE – Benoît Sicat & Nicolas Camus

Maandag 28 maart
Philharmonie
09.30 KORO KORO – Makiko Ito première
10.45 KORO KORO – Makiko Ito
11.00 ZWIER – Het Wervelwind Ensemble
12.00 KORO KORO – Makiko Ito
13.30 ZWIER – Het Wervelwind Ensemble
14.00 HIP HOP HOERA – Don’t Hit Mama
15.00 ZWIER – Het Wervelwind Ensemble
15.30 HIP HOP HOERA – Don’t Hit Mama