Kalender 2017 Circuit Park Zandvoort

0

Circuit Park Zandvoort presenteert vol trots een jaarprogramma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. Tal van evenementen zullen zijn voorzien van meer spektakel en entertainment dan voorheen.

Uiteraard zijn de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ (20 & 21 mei) nu al legendarisch. Ook dit jaar zal deze ultieme Formule 1-belevenis in Zandvoort worden georganiseerd. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide tijdens meerdere demoruns in actie, waarbij hij laat zien (en horen) hoe snel en stoer F1 in de Zandvoortse duinen is.

Maar er is meer voor de F1-fans, want tijdens datzelfde evenement komt de BOSS GP serie in actie en kan worden genoten van geweldige “oude” Formule 1 auto’s. Het programma omvat verder allerlei verschillende demonstraties en stunts. Ook drie andere raceseries met indrukwekkende startvelden komen in actie.

Circuit Park Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere stukje Nederland. Bij de Historic Grand Prix (1 – 3 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend.

Lifestyle
Voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en van al het goede dat Italië te bieden heeft, zijn de twee weekenddagen van Italia a Zandvoort (24 & 25 juni) een must. De Italiaanse ontwerpers hebben auto’s geschapen die in de hele wereld worden erkend als de top op designgebied. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige motoren…

Italia a Zandvoort biedt de mogelijkheid om een weekend lang volop te genieten. Natuurlijk zijn de Lamborghini’s, Ferrari’s en andere Italiaanse auto’s de grote trekkers van dit evenement. Maar bezoekers zullen zeker ook uitkijken naar de lekkerste wijnen, de chique kleding en de heerlijke delicatessen die speciaal uit Italië naar Zandvoort komen om zich te presenteren.

Sporten
Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Park Zandvoort ook in 2017 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (26 maart) en Cycling Zandvoort (17 & 18 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.

Hoogtepunten
Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Park Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2017. Hoogtepunten zijn:

  • 20 – 21 mei: De tweede editie van de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen volop in actie
  • 24 & 25 juni: Italia a Zandvoort
  • 8 & 9 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort
  • 21 – 23 juli: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 30 stoere GT3-bolides
  • 18 – 20 augustus: de 17e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen!
  • 1 -3 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort.

Kalender Circuit Park Zandvoort 2017

4 maart Final 4
19 maart Automaxx Streetpower
26 maart Runnersworld Zandvoort Circuit Run
8 & 9 april DNRT Openingsraces
15 & 16 april Paasraces
23 april Bimmerworld
29 & 30 april Historische Zandvoort Trophy
7 mei Japfest
20 – 21 mei Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’
27 & 28 mei Benelux Open Races
3 & 4 juni Pinksterraces
9 – 11 juni DNRT Racing Days
17 & 18 juni Cycling Zandvoort
24 & 25 juni Italia a Zandvoort
1 & 2 juli Porsche Racing Days
8 & 9 juli British Race Festival
16 juli DNRT 12H Race
21 – 23 juli ADAC GT Masters
30 juli Nationaal Oldtimer Festival
4 -6 augustus DNRT Super Race Weekend
12 & 13 augustus ACNN Races
18 – 20 augustus DTM Zandvoort
1 – 3 september Historic Grand Prix
8 – 10 september ADAC Noordzee Cup
17 september Vredestein Supercar Sunday
23 & 24 september DNRT Racing Days II
7 & 8 oktober Finaleraces
14 & 15 oktober DNRT Finales
18 november Zandvoort 500

Vetgedrukt: evenementen waarvoor t.z.t. tickets in de voorverkoop te bestellen zijn via de website van Circuit Park Zandvoort. Van deze evenementen zal verdere invulling van het programma op een later moment bekend worden gemaakt