‘Mien Ruys, zoeken naar de heldere lijn’, lezing door Leo den Dulk

0

Op zondagmiddag 21 januari 2018 geeft auteur en tuinhistoricus Leo den Dulk als afsluiting van de expositie over Mien Ruys in het ABC een lezing. Den Dulk is dé Mien Ruys kenner.

Onlangs verscheen van zijn hand de kloeke monografie ‘Zoeken naar de heldere lijn’ waarin Den Dulk de tuin- en landschapsarchitecte Mien Ruys als persoon én als vakvrouw portretteert. Den Dulk heeft zo’n 16 jaar onderzoek naar Mien Ruys verricht.

Over de expositie
Mien Ruys is de belangrijkste Nederlandse tuinarchitect van de 20ste eeuw en wordt ook in het buitenland gezien als een van de voornaamste vertegenwoordigers van de moderne stroming in de tuin- en landschapsarchitectuur. Wat Gerrit Rietveld voor de architectuur betekende en Piet Mondriaan voor de Stijl-beweging, was zij voor de groene buitenruimte.

Als echte afsluiting van de expositie ‘Mien Ruys – tuin- en landschapsarchitect 1904-1999’, die verlengd is tot en met 21 januari, geeft Leo den Dulk een lezing in het ABC. De expositie in het ABC, mede samengesteld door Leo den Dulk en met zijn boek als basis, behandeld het werk en leven van deze bijzondere tuin- en landschapsarchitect. Daarnaast wordt op de expositie de actuele vraag beantwoord hoe het gedachtengoed van Mien Ruys tegenwoordig wordt voortgezet door de huidige generatie praktiserende tuin- en landschapsarchitecten en -ontwerpers én daarna door de toekomstige generatie.

Info
ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem, NH2011 EP
datum: zondagmiddag 21 januari
tijd: 15.00-16.30 uur
prijs: 7,50 (ABC-vrienden 5 euro) incl. bezoek expositie Mien Ruys
reserveren niet noodzakelijk

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.