Tweede fit20 vestiging in Haarlem: fit in 20 minuten per week

Trainen in je dagelijkse kleding

0

Personal trainer en ondernemer Willem van Brouwershaven opent op 10 september de 131e fit20 studio aan de Ramplaan 46 in Haarlem. Voor iedereen die fit wil worden én blijven is fit20 een effectieve en efficiënte oplossing.

De fit20 formule bestaat uit een intensieve personal training van 20 minuten per week. Het concept past bij mensen die weinig tijd en/of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 trainen al meer dan 10.000 mensen in Nederland volgens de fit20 methode.

De fit20 training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor – binnen de herstelperiode tussen twee trainingen – het hele lichaam fitter wordt. Van Brouwershaven: ”In de afgelopen drie jaar heb ik in mijn studio in de Waardepolder veel bijzondere ontwikkelingen meegemaakt. Ik merk dat klanten het vertrouwen in hun lichaam terugkrijgen en bijvoorbeeld weer gaan skiën. We zien veel ondernemers die weinig tijd hebben om te sporten maar met fit20 toch hun conditie op peil houden. Maar ook zien we sporters die fit20 als basistraining gebruiken en dat minder valide mensen kracht terugkrijgen. De fit20 methode past gewoon iedereen; de intensiteit van de training wordt aangepast en we garanderen succes. Trainen volgens de fit20 methode past ook bij onze maatschappij waarin niemand tijd heeft en toch fit en gezond wil blijven. En twintig minuten per week is goed op te brengen. Voor iedereen!”, vertelt Van Brouwershaven. “Ik zie leden van alle leeftijden, sportief en niet sportief, alleen of met een (vaste) duo-partner, die wekelijks trainen en fitter worden.’’

fit20 formule
Op speciale custommade fitnessapparaten worden de grote spiergroepen wekelijks in 20 minuten getraind. De training vindt plaats in een kleinschalige studio en is ’hoogintensief’. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven. Deze wekelijkse prikkel zorgt ervoor dat je spieren versterken. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van harde muziek of spiegels. De ruimte is gekoeld op 17 graden waardoor klanten nauwelijks transpireren en sportkleding of naderhand douchen niet nodig zijn.

Persoonlijke aandacht
De fit20 trainingsmethode is een High Intensity Strength Training, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat met één intensieve training per week de gezondheid en fitheid sterk verbeteren. De fit20 personal trainer let nauwkeurig op houding, ademhaling en tempo en houdt alle trainingsresultaten bij in een speciaal ontwikkelde fit20 app. Doordat alle oefeningen in slow motion en onder begeleiding worden uitgevoerd zijn ze veilig en haalbaar voor iedere leeftijdscategorie.

Ondernemend
Van Brouwershaven: “De fit20 methode is een toegankelijke en efficiënte manier om aan je fitheid te werken. Ik was ook direct gecharmeerd over de persoonlijke begeleiding; het motiveren van mensen vind ik fijn en dat kan ik hier goed in kwijt. Iemand in twintig minuten helpen om een optimaal rendement te halen uit de training stimuleert me. Wekelijks geef ik mijn klanten een optimale trainingsprikkel, waarbij ik let op houding en techniek en op de ademhaling. Maar doen is geloven, dus ik daag de mensen in Haarlem uit een keer te komen proeftrainen. Ik kijk er erg naar uit in Haarlem mijn tweede studio te openen en Haarlemmers aan de andere kant van de stad fit te krijgen.

Via de site www.fit20Haarlem.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een vrijblijvende kennismakingstraining.

Over fit20
De fit20 High Intensity Strength Training is gebaseerd op wetenschappelijke studies en onderzoeken. Het concept is in Nederland doorontwikkeld en in 2009 uitgerold als formule met inmiddels meer dan 100 studio’s in 5 landen. Ook verzorgt fit20 in-company studio’s, zoals o.a. bij Siemens, Ahold en Randstad. Een overzicht van alle fit20 studio’s staat op www.fit20.nl.