Haarlemse beklimt hoogste berg van Afrika om duizenden oorlogskinderen te helpen

0

Janneke van Nieuwmegen uit Haarlem is de pittige uitdaging aangegaan: in januari beklimt zij de Kilimanjaro. Met deze actie haalt zij zoveel mogelijk geld op om oorlogskinderen te helpen. De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan Janneke zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt.

Het is dit jaar de vijfde keer dat War Child de Kili-Challenge organiseert. Al meer dan 300 helden gingen Janneke voor en beklommen de Kilimanjaro voor War Child. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden.

De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Ik ga mijn droom proberen te realiseren, maar voor vele kinderen in oorlogsgebieden is hun droom verwezenlijken een droom die nooit zal uitkomen. Daarom wil ik de Kili-Challenge aangaan zodat oorlogskinderen ook een kans krijgen om hun droom te realiseren en gewoon weer kind kunnen zijn. Het zou echt super tof zijn als je mij wilt sponseren om kinderen in oorlogsgebieden een kans te geven. Een kans op een toekomst waarin dromen werkelijkheid worden!

Ondersteuning
Deelnemers staan er niet alleen voor. Om hen fysiek en mentaal klaar te stomen krijgen ze zowel ondersteuning bij het fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding. Zo is er bijvoorbeeld een weekendtraining in de Belgische Ardennen. Wil jij Janneke sponsoren of zelf deelnemen aan de Kili-Challenge? Ga dan naar haar persoonlijke actiepagina via www.warchild.nl/actie/naar-de-top-van-de-kili.
Meer informatie vind je op www.warchild.nl/kili-challenge.