World Kidney Day

Donderdag 12 maart 9.00-15.00 uur

1

Op donderdag 12 maart 2020 is er over de hele wereld aandacht voor mensen met een nierziekte. Een chronische nierziekte heeft veel invloed op iemands leven. Het op tijd ontdekken van een nierziekte kan veel leed voorkomen. Om mensen bewust te maken van een nierziekte is goede voorlichting nodig.

Op 12 maart tussen 9.00 en 15.00 uur besteedt het Spaarne Gasthuis aandacht aan World Kidney Day met een informatiestand:

  • Dialyseverpleegkundigen geven uitleg over de werking van de dialyse.
  • Vier leden van de Kennemer Vereniging Dialyserenden En Getransplanteerden (KVDEG) zijn aanwezig om uitleg te geven over hun vereniging en hoe te leven met een nierziekte.

Drie leden van de vereniging hebben zelf een donornier ontvangen en kunnen vertellen wat dit voor hun leven betekend heeft.

U vindt de informatiestand in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis, locatie Hoofddorp, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp

Over World Kidney Day
Elk jaar wordt er op de 2e donderdag in maart World Kidney Day (WKD) georganiseerd. WKD is een gezamenlijk initiatief van de International Society of Nephrology (ISN) en de International Federation of Kidney Foundations (IFKF).

Meer over nierziekten
Op de website van Nierpatiënten Vereniging Nederland www.nvn.nl vindt u meer informatie over nierziekten.

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.