Concert voor de thuisblijvers

26 juli 2020

0

Als gevolg van de coronacrisis hebben 2 op de 5 mensen besloten niet op vakantie te gaan: ze blijven thuis. Een andere consequentie van deze crisis is dat vele musici financieel in problemen zijn gekomen door het wegvallen van de inkomsten uit de reguliere concerten. Zelfs nu de concertzalen langzamerhand weer opengaan zijn de problemen voor de musici nog niet voorbij. Door de 1,5 m maatregel wordt slechts een deel van de zaalcapaciteit gebruikt. Dit betekent een verminderde omzet en dus een lager inkomen. De commissie Muziek van de Sociëteit Vereeniging heeft daarom besloten ook tijdens de zomermaanden concerten te organiseren: de Concerten voor de thuisblijvers.

Vele podia hebben besloten hun entree voor concerten te verhogen om de musici enigszins tegemoet te kunnen komen. De Sociëteit Vereeniging sluit zich hierbij aan. Besloten is de entree voor de concerten die door de commissie Muziek van de Sociëteit worden georganiseerd beperkt te verhogen:
leden betalen € 15,- per persoon en niet-leden € 20,- per persoon. We hopen dat onze gasten deze verhoging zullen billijken als ondersteuning van onze musici.

‘EEN PRACHTIG PROGRAMMA’
Zondag 26 juli 2020
Zaal open 11.45 uur | aanvang 12.30 uur

Het eerste Concert voor de thuisblijvers zal worden verzorgd door Jeroen Dupont viool & Frank van de Laar piano.

Programma

Ludwig van Beethoven
Vioolsonate nr. 6 in A-groot, Op. 30 Nr. 1
I. Allegro
II. Adagio molto espressivo
III. Allegretto con variazioni

Johannes Brahms
Vioolsonate nr. 2 in A-groot, Op. 100
I. Allegro amabile
II. Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di più – Andante – Vivace
III. Allegretto grazioso (quasi andante)

– pauze –

Maurice Ravel
Vioolsonate Nr. 2, M. 77
Allegretto – Blues – Perpetuum mobile (16 min)

Formule van het podium
De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit (zaal in 1,5 opstelling), podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen. Reservering en betaling alleen digitaal via de site of contactloos aan de kassa (geen cash).

Parkeren (betaald)/ bereikbaarheid
Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg (max 3 uur), tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.

Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem

Link website/ agenda: www.societeitvereeniging.nl.

Advertentie