Loading Dock Sessions: nieuw programma in de Toneelschuur

Muzikale, poëtische en inhoudelijke ontmoeting in de laad- en losruimte van de Toneelschuur

0

De Toneelschuur in Haarlem opent op vrijdag 4 september en vrijdag 18 september om 20.45 uur de deuren van het loading dock – de laad en losruimte – voor Loading Docks Sessions: een muzikale, poëtische en inhoudelijke ontmoeting onder leiding van Toneelschuur-theatermakers Nina Kersten en Mike van Wetten. Een avond waarin bezoekers hun oren en hart kunnen openen en zich laten (ver)leiden door muzikanten, ‘spoken word’ artiesten, storytellers, deskundigen en activisten.

De Loading Dock Sessions, onder leiding van Toneelschuur-theatermakers Nita Kersten en Mike van Wetten, staan in het teken van verandering. Hoe verandert onze stad, het land, de wereld? Twee gevarieerde en inspirerende avonden over hoognodige en onvermijdelijke verandering van verhoudingen, prioriteiten en bewustzijn. Over een nieuwe blik op het verleden en de toekomst en hoe we die moeten vormgeven. Want nu is het momentum om een nieuwe tijd in te luiden.

Programma
In de eerste Loading Dock Session op vrijdag 4 september staat de vraag centraal hoe jonge generaties verandering teweeg kunnen brengen. Huisband van de avond is de volledig vrouwelijke band MISS CATHARSIS. Sprekers zijn o.a. regisseur Priscilla Vaudelle van makerscollectief LostProject, actrice Tamar van Waning en regisseur Mees Peijnenburg van de speelfilm Paradise Drifters en de jonge organisatoren van het BLM protest in Haarlem. Ook Phil Meds (Bram Kreeft), Haarlemse artiest van hiphop community Woord voor Woord treedt op.

Op vrijdag 18 september tijdens de tweede Loading Dock Session gaat het over verandering van perspectief. Veel mensen in ons land zijn op zoek naar een nieuwe betekenis van de Nederlandse identiteit. Eentje die we allemaal kunnen omarmen, ongeacht onze culturele achtergrond. Door perspectieven te delen en onderzoeken wordt er in deze Session vormgegeven aan deze zoektocht. Huisband van de avond is Meral Polat trio. Naomi van der Linden spreekt over haar missie ‘The Need for Legacy’.

Informatie & kaartverkoop
Loading Dock Sessions is te zien op vrijdag 4 september en vrijdag 18 september om 20.45 uur a.s. in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten voor Loading Dock Sessions zijn gratis. In verband met de beperkte capaciteit en veiligheidsmaatregelen is reserveren verplicht. Dat kan via https://www.toneelschuur.nl/extra-film-theater/loading-dock-sessions.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)