Burgemeester Wienen: “Blijf thuis, doe niet mee!”

0

De burgemeester heeft dinsdag 26-01-2021 besloten de volgende gebieden aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied: winkelcentrum Marsmanplein en omgeving, het centrum, Europawijk en winkelcentrum Schalkwijk, en winkelcentrum Beatrixplein en omgeving.

Dit betekent dat de politie hier preventief mag fouilleren. Aanleiding hiervoor zijn de signalen dat er vandaag wederom opgeroepen wordt tot rellen in Haarlem.

Burgemeester Wienen: “Het moge duidelijk zijn dat deze mate van geweld en verstoring van de openbare orde op geen enkele wijze geoorloofd is. De politie zal dan ook hard ingrijpen. Ik roep dringend op: blijf thuis, doe niet mee, ga ook niet kijken. Niemand is blij met corona of een lockdown en deze lastige periode duurt lang, maar de consequenties van een strafblad duren nog veel langer.

Ook de Haarlemse gemeenteraad roept de Haarlemmers op om rustig te blijven. Het is belangrijk dat we contact houden en het gesprek aangaan over corona maar er is geen ruimte voor enige vorm van geweld.

 

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)