Nienke Meijer uitgeroepen tot minister van Oplossingen in KRO-NCRV’s Spraakmakers

0
Spraakmakers - minister van Oplossingen, Nienke Meijer. Fotografie: Wim Kluvers.
Spraakmakers - minister van Oplossingen, Nienke Meijer.Fotografie: Wim Kluvers.

Nienke Meijer uit Haarlem is vanochtend uitgeroepen tot de minister van Oplossingen, een initiatief van het KRO-NCRV programma Spraakmakers op NPO Radio 1. Deze nieuwe minister gaat in het komende jaar voor Spraakmakers aan de slag om voor acute, maatschappelijke problemen concrete oplossingen te bedenken. Meijer (1965) werd door een jury onder leiding van innovatie-expert Jasper van Kuijk verkozen tot minister. “In Nienke zie ik een idealistische realist: iemand die de boel beter wil maken, maar daarbij ook kan bedenken hoe,” licht Van Kuijk de keuze van de jury toe.

Meijer is onder meer medeoprichter van De Buitenboordmotor, een organisatie die ervoor wil zorgen dat mensen makkelijk van de ene baan naar de andere kunnen. Ze werd in 2014 verkozen tot Topvrouw van het jaar en was voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen. Nienke werd voor dit ministerschap voorgedragen door voormalig Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Spraakmakers community
Leden van de online Spraakmakers community konden de afgelopen week stemmen op hun favoriete kandidaat. Uiteindelijk is Meijer gekozen uit een top-3, bestaande uit Marijke Krabbenbos (IdeaCompany) en Darine El Houfi (stichting Leren voor de Toekomst). “Ik ben trots op alle drie de overgebleven kandidaten, maar de energie van Nienke is erg aanstekelijk en ze heeft met haar ideeën al aardig wat voor elkaar gekregen,” licht Spraakmakers-presentator Ghislaine Plag toe over de top-3.

Minister voor goede oplossingen en ideeën
De functie van minister van Oplossingen is in het leven geroepen door presentator Ghislaine Plag en de redactie van KRO-NCRV’s Spraakmakers. Het idee ontstond na het lezen van de jeugdboeken van Sanne Rooseboom, waarin een internationaal genootschap, het Ministerie van Oplossingen, problemen aanpakt. Ghislaine: “Ik ben ervan overtuigd dat er buiten de politiek genoeg mensen rondlopen met goede oplossingen en ideeën. Dat is waarom ik een eigen minister wil.

Spraakmakers, elke werkdag bij KRO-NCRV om 09.30 uur op NPO Radio 1.

 

 

 

- Advertentie -