Night Skate oost, west, Haarlem Night Skate best!

0

Woensdagavond 24 augustus was de zesde Haarlem Night Skate. Na een korte zomerstop ging ons seizoen verder met de eerste van drie ‘BONUS’ Night Skates.

Het was een prachtige zomeravond met een heerlijke ronde door Haarlem Noord richting het centrum van Haarlem. De pauze was deze keer bij de Jopenkerk. Na de pauze nog een mooie lus richting het zuiden van Haarlem en daarna weer terug naar de ijsbaan.

Woensdag 7 september: Schoteroog!
Woensdag 7 september is de zevende Haarlem Night Skate van 2022. Start en finish is bij de IJsbaan in Haarlem. Je kan hier goed parkeren en de startplaats is ook goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kom rond 19:30u naar de start en zorg dat je om 20:00u klaarstaat. Vooraf inschrijven of aanmelden is niet nodig. Onder de begeleiding van vele vrijwilligers en onze muziekwagen rijd je een fantastische ronde door de stad. De snelheid is voor iedereen goed te doen. Wij rijden als één groep en groeperen regelmatig. Hierdoor blijven wij als een groep bij elkaar. Halverwege is er een pauze, vaak bij een sfeervolle plek of leuke bezienswaardigheid. Bij de start en de finish is het restaurant van Maarten geopend. Je kan hier vooraf iets drinken en je skates- rolschaatsen of skeelers aandoen. Na afloop kan uiteraard hetzelfde en praten wij gezellig na over de leuke avond.

Pauze bij Schoteroog
Iedere editie van de Haarlem Night Skate heeft een andere route. De zevende route start ook om 20:00u en gaat naar het mooie recreatiegebied Schoteroog. Via Haarlem Noord gaan wij richting de Waarderpolder waarna wij de eerste blik kunnen werpen op het recreatiegebied Schoteroog. Wij noemen het ook wel Teletubbieland. Na de pauze nog een leuk stuk door de stad weer terug naar de ijsbaan. Onder de begeleiding van motoren en vrijwilligers op skates (blockers) rijden wij over de openbare weg. Alle kruisingen worden voor jullie afgezet voor een vrije doortocht. Je hoeft naast een heel klein beetje op te passen vooral te genieten van de omgeving en je skatemaatjes. Omstreeks 22u zijn wij weer terug bij de IJsbaan.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie