Stadslandbouw, een debat over Voedselstrategie in de Pletterij

0

De Pletterij, debat en cultuur organiseert woensdag 1 april een debat over Voedselstrategie i.s.m. Platform Haarlem Groener.

Eten en drinken: het is in grote hoeveelheden te koop. En vaak ook goedkoop. Maar wat is gezond? Is biologisch altijd beter? Hoe komen we aan goed en betaalbaar voedsel, ook in de toekomst?

De relatie tussen ons voedsel en de wereld om ons heen wordt almaar ingewikkelder. Wat is een houdbare voedselstrategie voor de toekomst en wat kan een stad daaraan doen? Diverse grote steden hebben een beleid om gezond voedsel voor de toekomst te garanderen. En Haarlem?

De gemeente Ede is lid van het Stedennetwerk Stadslandbouw. Ede wil ‘proeftuin voor Food’ worden en heeft daar een duidelijke visie op. Lara Sibbing, adviseur voedselstrategie bij de Gemeente Ede geeft een presentatie.

Buurgemeente Haarlemmermeer, eveneens lid van het Stedennetwerk Stadslandbouw, heeft ook een voedselvisie ontwikkeld. Programmamanager Wendy Eygendaal en wethouder John Nederstigt spreken hierover.

Gemeenteraadsleden van Haarlem en ‘groene’ groepen uit de regio Haarlem worden uitgenodigd aan de discussie na de presentaties deel te nemen.

Info
Woensdag 1 april 2015, aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,00, tot 25 jaar € 1,50.
Debat o.l.v. Annemieke Windt

Reserveren: graag! via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem. Voor meer informatie: www.pletterij.nl.

Meer informatie: www.stedennetwerkstadslandbouw.nl