Denk aan je darmen week in Spaarne Gasthuis

0

Dikkedarmkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in de Westerse wereld. Het aantal mensen met dikkedarmkanker neemt zelfs toe. Dat komt door de vergrijzing, maar ook ons leefpatroon heeft invloed. Daarom organiseert het Spaarne Gasthuis van 18 t/m 26 mei de ‘denk-aan-je-darmen-week’.

Het Spaarne Gasthuis heeft veel expertise op het gebied van darmkanker. Eind 2013 opende in Haarlem Zuid de nieuwe afdeling endoscopie, ingericht volgens de laatste inzichten. Zowel in Haarlem als in Hoofddorp heeft het ziekenhuis een officieel coloscopiecentrum voor het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker.

Maag-darm-leverarts Amabel Vehmeijer: “Bij een vroege diagnose is dikkedarmkanker één van de best behandelbare vormen van kanker. Daarom zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het landelijk bevolkingsonderzoek. Maar het is ook belangrijk dat mensen weten hoe ze zelf darmkanker vroegtijdig kunnen herkennen én hoe ze de risico’s kunnen beperken. Daarom is iedereen van harte uitgenodigd voor onze denk-aan-je darmen-week.”

Film, informatieavond en rondleiding
In de polihal van Haarlem Zuid staat van 18 t/m 26 mei ‘Het kleinste kamertje’, een minibioscoop met een korte, komische maar informatieve film over het voorkomen van darmkanker. De film is de hele week vrij te bezoeken.

Op maandag 18 mei wordt ‘Het kleinste kamertje’ op ludieke wijze geopend. Deze opening is voor iedereen bij te wonen. Na de opening vertellen maag-darm-lever-artsen over darmkanker, de risicofactoren en behandelmogelijkheden en over het landelijk bevolkingsonderzoek. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de avond zijn er ook rondleidingen over de nieuwe afdeling endoscopie.

Info
18 mei, 19.00 – 21.00 uur
Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid
Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de rondleidingen (aanmelden op de avond zelf) .
Meer informatie op www.kg.nl.

- Advertentie -