Inleveractie kleine elektrische apparaten op milieuplein Haarlem

0

Haarlem doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die vanaf 5 oktober 2015 e-waste inleveren op het milieuplein in Haarlem, kunnen punten sparen. Hiermee maakt het Vogelhospitaal in Haarlem kans op een cheque van €1.000,- én maken inwoners kans op mooie prijzen.

Inwoners scoren punten als zij op het milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem e-waste inleveren. Via hun smartphone kunnen zij de punten verzilveren. Als zij op het milieuplein zijn, dan wordt dit herkend via GPS. Daarmee maken zij zelf kans op prijzen. Bovendien winnen de 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel.

In Haarlem is gekozen voor het Vogelhospitaal. Deze stichting biedt jaarlijks hulp aan circa 3500 wilde vogels in nood en geeft voorlichting over vogels.

Enquête
Inwoners kunnen ook meedoen aan het tevredenheidsonderzoek over het milieuplein. Hiermee verdubbelen zij direct hun punten voor het goede doel.

Doel
Het doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Al het e-waste dat wordt ingeleverd op het milieuplein, laat Wecycle optimaal recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. De actie loopt tot en met 31 december 2015.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)